Okos segítőink


Fotósorozatunkban olyan okoseszközöket és munkahelyi megoldásokat mutatunk be, amelyek nemcsak megkönnyítik a munkatársak napi munkavégzését, de új távlatokat is nyitnak, legyen szó gyártásról, tervezésről vagy akár a gyárterületen belüli közlekedésről.
Kausits Renáta projektkoordinátor, termelési rendszerek
Mindent optimalizál DISCoPro projekt

Az Audi Hungariánál a hatékonyság növelése és a felmerülő költségek csökkentése érdekében indult el a járműgyártásban a DISCoPro nevű projekt. A digitalizáció jegyében született fejlesztés élen jár az Audi Konszernen belül, innovatív megoldások egész tárházát sorakoztatva fel.

Ilyen például a munkafeladatok sorrendjének automatikus optimalizálása, a parkolóhelyeken elhelyezett autók GPS-alapú nyilvántartása és a gyártási információk megjelenítése a munkatársak számára, akár mobileszközökön is. A rendszer első fázisa az Audi Q3 gyártásfelfutásával egy időben debütált, a jövőbeni cél pedig a termelési folyamatok további optimalizálása a digitalizált adatok felhasználásával.

Balog Roland 3D méréstechnológus, szerszámgyár, berendezés- és készülékgyártás
Több mint valóság AR-szemüveg

Mit jelent a kiterjesztett valóság (AR, Augmented Reality)? A fizikai valóság egyfajta virtuális kibővítését. Az ebben rejlő lehetőségeket folyamatosan tesztelik az Audi Hungariánál, szoros együttműködésben az IT-szakterülettel. A valóság „továbbgondolására” kifejlesztett szemüveget használva a fizikai környezetbe virtuális elemek vetíthetők.

Hogy miként hasznosítható egy ilyen eszköz az Audi Hungaria szerszámgyárában, a berendezés- és készülékgyártás területén? A szerelés során a Hololens virtuális szemüveggel bármilyen hálózatban működő számítógéptől átvehető az irányítás, a monitoron látható 3D-s modell képe pedig kiterjeszthető a szemüvegre. A tesztfázisban lévő fejlesztés használatának nagy előnye, hogy a munkatárs mindkét keze szabad marad a szerelési munkafolyamat során, miközben a szükséges adatok, információk azonnal megjelennek előtte. Az alkalmazáson belül a 3D-s modelleket akár forgatni is lehet, ami lényegesen megkönnyíti a munkavégzést.

Mácsár Imre mérnök, analízis- és előszéria-centrum
Virtuális autóépítés VR-szemüveg

A technológia ma már anélkül is lehetővé teszi a járművek gyártásszimulációját, hogy bármilyen alkatrésznek vagy szerszámnak fizikailag jelen kellene lennie. Erre szolgál a VR-szemüveg (virtual reality = virtuális valóság), amelyet az Audi Hungaria analízis- és előszéria-központjában használnak.

A technológia lehetővé teszi, hogy a munkatárs részt vegyen a szimulációban, amire eddig csak korlátozottan nyílt lehetőség. A fejlesztés célja, hogy a munkatársak „védett” környezetben gyakorolhassanak egy valós munkafolyamatot. Ennek köszönhetően a kollégák már a gyártás egy korai szakaszában megoszthatják tapasztalataikat, s visszajelzéseikkel befolyásolhatják a további projektfolyamatot. Ez azonban csak a kezdet, az Audi Hungaria pedig biztos benne, hogy jó úton jár.

Sáfrányos Zsolt alkatrészfelelős mérnök, minőségbiztosítás
Oszd meg, és utazz! Autómegosztás

Audi12Go Carsharing System néven új, innovatív, a kor kihívásainak megfelelő szolgálati autómegosztó rendszer indult az Audi Hungariánál. A négykarikás szolgálati járművek a carsharing rendszerbe regisztrált minden munkatárs számára elérhetők bárhol a gyár területén. Az autók egy weboldalon keresztül foglalhatók le, és gyárterületen belüli, illetve azon kívüli szolgálati utakra is használhatók.

A rendszer működése egyszerű, a jármű lefoglalása után az autóba beülve a munkatárs csak azonosítja magát a belépőkártyájával, és már indulhat is. Ahogy az utazás végén leparkol a gyárterületen, és leadja a rendszerben az autót, az azonnal szabaddá válik más felhasználók számára. Ezzel a megoldással az Audi Hungaria dinamikus járműparkot biztosít a munkatársak részére, elősegítve a korszerű mobilitást.

Komáromi Zoltán szakmai koordinátor, minőségbiztosítás
Próbaút: all-in CAROLINE-rendszer

Mi lenne, ha a járműgyárban a próbaút során elvégzett diagnosztikai vizsgálatok vezeték nélküli kapcsolaton keresztül valósulnának meg? – az ötlet az elektromos járműanalízis szakterületén fogalmazódott meg, és rövidesen sikert aratott. A kezdeményezés konszernszinten egyedülálló, mivel a WLAN-t eddig ilyen célra nem használták. A saját fejlesztésű CAROLINE-(CAR-ALL-IN) rendszer megoldást kínál többek között e kommunikációs csatorna hatékonnyá tételére. A vezeték nélküli adatátvitel és a vizualizációs rendszer használatával eddig kiaknázatlan területekkel bővült a próbaút vizsgálati helyeinek száma, ezáltal nőtt a tesztpálya kapacitása.

A technológia segítségével gyorsult a vizsgálati folyamat, valamint javult a munkahelyi ergonómia is. A rendszer további előnye, hogy a próbaút során folyamatosan gyűjtött járműszenzoradatok (pl. motorfordulatszám) big data alapú automatikus kiértékelésével új előrejelző vizsgálati metódusok kialakítására nyílik lehetőség.

Tanai Szabolcs mérnök, digitális tervezés
Madártávlatból Dróntechnológia

Légi felvételeket korábban repülőgépről, kézben tartott fényképezőgéppel készítettek az Audi Hungariánál. A drónok rohamos fejlődésével azonban ma már lehetőség van egyszerűbben, gyorsabban, akár tíz perc felkészülés után nagy felbontású képeket készíteni a gyárterületről. A felvételeket a vállalat felmérési célokra használja, de a drónoknak köszönhetően akár ortofotó (fotótérkép) vagy 3D-s terepmodell rögzítésére is lehetőség van. Az így szerzett adatok alapján történik aztán a gyártérkép aktualizálása, valamint a különböző ellenőrzési, illetve a tervezési munkákat is ezen képi információk segítségével végzik el a gyárterületen.

A drónok emellett különböző prezentációs anyagok számára is készítenek kép- és videóanyagokat, illetve légi felvételeket a különböző Audi Hungaria rendezvényekről. A repüléseket heti rendszerességgel szervezik, a külön e célra igényelt légtérben pedig lehetőség nyílik a gyár teljes területén 500 méteres magasságig felrepülni. Az eszközök biztonságos mozgását szenzorok, robotpilóta és a vezérlőn megjelenő élőkép segíti.

Csillag Tamás szereldei munkatárs, motorgyártás
Megy minden magától Önvezető szállítórendszer

Több szakterület sikeres együttműködése, valamint a logisztikai tervezés koordinációja által jött létre a négyhengeres dízelmotorgyártó sor ellátását szolgáló önvezető rendszer. Komplexitásának köszönhetően a technológia nem csupán az Audi Hungariánál, de világszerte is egyedülálló: az alkatrészeket összesen 22 önvezető eszköz szállítja ki öt különböző ellátási metódus alapján. A munkatársak a raktárban speciális kocsikra gyűjtik a szükséges alkatrészeket, majd az önvezető rendszer megkapja az információt a kiszállításról.

E mozzanattól az automata szállítóeszközök maguk irányítják a kapukat, és szükség esetén ki is kerülik egymást, így megszüntetve a felesleges várakozási időket. A teli és üres ládák cseréje szintén teljesen automatikusan történik, a folyamatot egy fénykapurendszer felügyeli. A műszakonkénti 500 motor gyártásához 345 kiszállítás szükséges, amelyek során az eszközök Győr–Budapest távolságot tesznek meg.

Dr. Müller Zsófia
jogi referens, jogi tanácsadás, adatvédelem
Baczoni Gergely személyügyi referens, szervezet/nemzetközi személyzetmenedzsment
Bárhol, bármikor Mobil munkavégzés

Új munkavállalói generációk, új igények és a digitalizáció térhódítása: e körülmények hívták életre a mobil munkavégzést, amire az Audi Hungaria bizonyos szakterületeinél is lehetőség nyílik.

Mobil munkavégzéssel könnyebben teremthető meg a munka és a magánélet közötti egyensúly, és mindenki nyugodtabban, koncentráltabban, kreatívabban dolgozhat, kihasználva korunk olyan hasznos eszközeit, mint a Skype. Fontos ugyanakkor, hogy ez a fajta munkavégzés csak a felek között meglévő bizalom és aktív kommunikáció esetén működik.

„Modern munkamódszerek, innovatív megoldások, jövőbe mutató technológia, kutatás-fejlesztés szövi át az Audi Hungaria világát. A négykarikás vállalat számára mérvadó fontosságú, hogy a munkatársak hatékonyan és a legszínvonalasabb technológiát használva végezhessék értékteremtő munkájukat. Ebben számos faktornak van döntő szerepe: az egyetemi kutatócsoportokkal végzett tudástranszfer aktív tudományos együttműködéseket eredményez, míg a technológiai modernizációnak és a digitalizációnak köszönhetően intelligens munkaeszközök és a legmodernebb módszerek épülnek be az Audi Hungaria munkafolyamataiba. A munkatársak számára a munka jövője így maga a megélt valóság."

Dr. Knáb Erzsébet az igazgatóság tagja, személyügy és szervezet
Dr. Knáb Erzsébet