Köszöntő


Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Az Audi igen mozgalmas évet tudhat maga mögött, hiszen 2018-at a vállalat történetének legnagyobb modell- és technológiai offenzívája fémjelezte. Soha annyi termékfelfutás nem történt, mint a tavalyi év során: győri telephelyünkön útnak indítottuk az új Q3-t, Neckarsulmban elrajtolt az A6-család, Pozsonyban a Q8, Martorellben megkezdődött az A1 gyártása, Kínában pedig ünnepélyes keretek között elindult a Q2 L, a Q5 L és az A6 L Limousine sorozatgyártása. Az Audi Hungaria mindemellett egy rendkívül hatékony háromhengeres Otto-motort is szériagyártásba bocsátott.

Nem utolsósorban tavaly óta gördül le brüsszeli gyártósorunkról első teljesen elektromos modellünk, az Audi e-tron, melynek szíve, az elektromotor az Audi Hungariánál készül. Az e-tron és az elektromotor gyártásának kezdete egy új korszakot is jelez.

2018 azonban nem csak emiatt volt különleges az Audi Hungaria számára. A magyar Audi-telephely 25 évvel ezelőtt jött létre, és azóta is igazán lenyűgöző fejlődést mutat: az egykori motorgyár ma már motorok, szerszámok és autók ultramodern tudásközpontja. 

Az elektromotorok terén felépített szakmai kompetenciájának köszönhetően Győr az elektromos meghajtások központi gyártótelephelyévé vált az Audi Konszernben. Mindez stratégiai transzformációs folyamatunk előremozdulását is bizonyítja, melynek célja, hogy vállalatunk a fenntartható mobilitás szolgáltatójává váljon. Ennek köszönhetően az Audi Hungaria felkészülten néz szembe a jövő kihívásaival.

Az Audi Hungaria negyedszázada írja velünk együtt a négy karika globális növekedési történetét. Magyar telephelyünk immár az Audi Konszern oszlopos tagjává vált, több mint 35 millió motor és mintegy 1,3 millió autó gyártása bizonyítja a magyar szenvedélyt és tetterőt. Az Audi Hungaria minden munkatársának ezúton is szeretném megköszönni – az igazgatótanács tagjainak nevében – elhivatottságukat és odaadásukat.

Az Audi Hungariának a jövőre nézve sok terve van – 2019-ben is megannyi teendő van napirenden. 

A gyártás még ebben az évben kiegészül egy újabb Q-modellel, amelyre a magyar gyár már felkészülten vár. A győri telephely hozzájárulása az Audi sikeréhez példaértékű, így az Audi Hungariától a jövőben is sokat várunk!

Ingolstadt, 2019. március

Peter Kössler
az AUDI AG termelésért és logisztikáért
felelős igazgatótanácsi tagja,
az AUDI HUNGARIA Zrt. felügyelőbizottságának elnöke