Előszó


A képen balról jobbra: Axel Schiffereraz igazgatóság tagja, pénzügy, IT, beszerzés és compliance; Thoralf Hanschel, az igazgatóság tagja, motorgyártás; Achim Heinfling, az igazgatóság elnöke; Dr. Knáb Erzsébet, az igazgatóság tagja, személyügy és szervezet; Arnd-Robert Sponagel, az igazgatóság tagja, járműgyártás

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

A 2018-as esztendő különleges szerepet töltött be az Audi Hungaria történetében: a vállalat fennállásának 25 éves jubileumát ünnepelhettük. Az elmúlt negyed évszázadban az Audi Hungaria sikeres nemzetközi nagyvállalattá, a magyar gazdaság meghatározó szereplőjévé, a Volkswagen Konszern megbízható, elismert oszlopává vált.

Egy jeles évforduló mindig jó okot ad arra, hogy visszatekintve értékeljük mindazt, amit addig elértünk. 25 évvel ezelőtt az Audi Győrben egy motorgyárat működtetett maroknyi munkatársi létszámmal. Amit ma az Audi Hungaria teljesít, az túlmutat minden korábbi elképzelésen és terven, hiszen ma az Audi Hungaria több mint ötmillió négyzetméteren 9000 motort és 750 autót gyárt naponta, saját műszaki fejlesztéssel rendelkezik, és Győrben működik Közép-Európa egyik legnagyobb szerszámgyára.

2018-as évben több mint 1,95 millió motor és kereken 100 000 autó gördült le a csarnokainkban kígyózó gyártósorokról. A leginkább azonban arra vagyok büszke, hogy az Audi Hungaria több mint 13 000 embernek nyújt vonzó és biztos munkahelyet. Munkatársaink tudása és tapasztalata, az a szenvedély, amellyel munkájukat végzik, illetve a vállalat iránti elkötelezettségük teszi az Audi Hungariát sikeressé. Szaktudásuk, rugalmasságuk és tettrekészségük pedig biztosítja számunkra, hogy optimistán nézzünk a jövő kihívásai elé.

Tavaly azt ígértük, hogy 2018-ban bátran és szenvedéllyel végezzük munkánkat, és kezünkbe vesszük a jövőnk irányítását. Az elektromos motorok sorozatgyártásának elindításával az e-motor-gyártás központjává váltunk az Audi Konszernben, és az első győri SUV, az új Audi Q3 sorozatgyártásának elindításával egy új korszakba lépett az Audi Hungaria.

Az elmúlt 25 év közösen elért eredményei erőt adnak, hogy sikereinket a jövőben is folytassuk. Felkészültünk a jövő kihívásaira, és konzekvensen haladunk az elektromobilitás és a digitalizáció útján. High-tech termékeinkkel és magasan képzett munkatársaink elkötelezett munkájának köszönhetően tovább írjuk vállalatunk sikertörténetét.

Tisztelt Olvasók!
Kiadványunk oldalain összefoglaltuk Önöknek mindazokat a mérföldköveket, amelyek a 2018-as évben meghatározták vállalatunk életét. Bemutatjuk a jubileumi évben lezajlott eseményeinket, motor- és járműgyártásunk újdonságait és olyan okos megoldásokat, amelyek munkatársaink hatékony munkavégzését segítik. Hírt adunk az Audi Hungaria tevékenységének sokoldalúságáról, és elmondjuk Önöknek, hogyan biztosítjuk fenntartható vállalatként az Audi Hungaria jövőjét.
Jó olvasást kívánok Önöknek!

Győr, 2019. március

Achim Heinfling
az igazgatóság elnöke